O klubu

Skupaj z rojstvom novega zarodka človeške ribice v Postojnski jami, je v Postojni nastal nov nogometni klub Proteus Postojna. Nekdo bi rekel, da se je to zgodilo slučajno, vendar temu ni bilo tako. V prvem primeru že morda, nastanek kluba pa prav gotovo ne.

Nogometni klub Proteus je od svoje ustanovitve pa do današnjih dni zavzeto dokazoval, da se z osredotočenim pristopom lahko doseže izjemne rezultate ter da je možno postati vodilni klub v naši regiji. Naša glavna prednostna naloga je delo z najmlajšimi selekcijami, saj verjamemo, da se prav v tem obdobju oblikujejo temelji za uspešno prihodnost.

V našem klubu izjemno cenimo pošten in iskren pristop ter ga vzdržujemo kot osnovno vrednoto med vsemi člani kluba. Naš cilj je zagotoviti otrokom najboljše možne pogoje za razvoj tako na športnem kot tudi osebnostnem nivoju. Nogometni klub Proteus je bil ustanovljen leta 2016 z vizijo napredovanja v višje lige, hkrati pa smo si zadali tudi cilj, da postanemo osrednje ime v nogometni skupnosti.

Grb

V nogometnem klubu Proteus, ponosno razumemo, da so mlajše selekcije srce in duša našega nogometnega kluba. Usmerili smo se v moč razvoja, strasti in vztrajnosti, ki jih prinašajo naši mladi nogometaši, in ta strast nas je vodila pri oblikovanju najboljših programov za njihov nogometni razvoj.

Naša trenutna ponudba selekcij, ki zajema starostne skupine U-15, U-13, U-11, U-9 in U-7, odraža našo predanost raznolikemu razvoju igralcev, ki vstopajo v naš klub v različnih fazah njihove nogometne poti.

Za najmlajše člane, selekcijo U-7, nogomet ni samo igra, temveč tudi priložnost za raziskovanje sveta, razvijanje koordinacije in pridobivanje prvega stika s timskim duhom. Naši izkušeni trenerji razumejo občutljivost tega obdobja in se osredotočajo na ustvarjanje zabavnega in spodbudnega okolja, kjer se otroci lahko zaljubijo v nogomet.

Selekcija U-9 je prvi korak v formalnem nogometnem izobraževanju, kjer se začnejo učiti osnovnih tehničnih veščin in razvijati prvi koraki taktične inteligence. To obdobje je ključno za oblikovanje osnovnih nogometnih veščin in spoštovanje pravil igre.

Ko se igralci premikajo skozi selekcijo U-11, postajajo boljši v svojih tehničnih sposobnostih in začenjajo razumeti taktične vidike igre. Timsko delo in sposobnost sodelovanja postajata ključna, medtem ko igralci nenehno razvijajo svoje nogometno razumevanje.

Selekcija U-13 predstavlja pomembno prehodno obdobje, kjer se igralci soočajo z višjimi zahtevami tekem in treningov. Razvijajo svojo fizično pripravljenost, tehnične veščine in se učijo taktičnih elementov igre, ki bodo postali osnova za njihov nadaljnji razvoj.

Selekcija U-15 pa je višji nivo tekmovanja, kjer igralci postopoma pristopajo k članskemu nogometu. Tu se od njih pričakuje, da pokažejo svoje veščine in znanje, saj se oblikujejo v prihodnje vodje na igrišču.

V klubu verjamemo, da je delo z mlajšimi selekcijami več kot le nogometna vadba. Gre za oblikovanje značaja, vztrajnosti in prijateljstev, ki trajajo skozi celo življenje. Naši trenerji so ne samo mentorji, temveč tudi vzorniki, ki igralcem pomagajo razvijati ne samo svoje nogometne sposobnosti, ampak tudi vrednote, kot so poštenost, spoštovanje in vztrajnost.

Naš klub ponosno tekmuje v regijskih tekmovanjih, kot sta MNZ Koper in MNZ Gorica, ki delujeta pod okriljem NZS (Nogometna zveza Slovenije), in se vedno znova dokazuje kot odlična izbira za mlade talente, ki želijo razviti svoj nogometni potencial.

Selekcije

Članska ekipa NK Proteus, ponosna zastopnica našega kluba, odmeva v prestižni 2. Slovenski futsal ligi pod okriljem Nogometne zveze Slovenije (NZS). To je ekipa, ki pooseblja strast, predanost in odličnost v futsalu.

Futsal, ta hitra in tehnično zahtevna različica nogometa, zahteva več kot le spretnost z žogo. Naši člani članske ekipe, so igralci, ki na igrišču s svojo tehniko, hitrostjo in taktično inteligenco pustijo močan vtis.

Vsaka tekma je priložnost za dokazovanje, za postavljanje novega standarda in za navduševanje gledalcev. Naši igralci se vsakič znova soočajo z izzivi in priložnostmi, ki jih prinaša futsal, in to počnejo z odločnostjo in željo po zmagi.

Članska ekipa NK Proteus ni le skupina posameznikov, temveč ekipa, ki temelji na medsebojnem zaupanju in povezanosti. Skozi treninge, tekme in sodelovanje izven igrišča so ustvarili močne vezi, ki jih vidimo na vsaki tekmi. To je ekipa, ki verjame v svoje sposobnosti in ki je pripravljena dati vse od sebe, da doseže svoje cilje.

Nogometni klub Proteus nosi v sebi plamen strasti, ki se ne ugasne s starostjo. To se odraža v naših veteranih, članih ekipe starostne kategorije 35+, ki s ponosom nosijo barve našega kluba in se pomerjajo na igrišču pod okriljem MNZ Ljubljana. Gre za izjemno spoštovanje tradicije in zavezanost igri, ki ju živimo skozi vsak trenutek na zelenici.

Za mnoge bi se morda zdelo, da se čar nogometa z leti zmanjša, vendar to nikakor ne drži za naše veterane. Vsak korak, vsak preizkus in vsaka zmaga nosijo s seboj bogate izkušnje in še vedno gorečo strast do igre. Za njih ni ovir, le nove priložnosti za dokazovanje, da so pravi nogometni vitezi.

Tekmovanje v ekipi veteranov pomeni združevanje generacij in spoštovanje nogometne dediščine. Ti igralci, s svojim znanjem in izkušnjami, služijo kot vzorniki za mlajše generacije, dokazujejo, da ljubezen do igre ne pozna meja in da se strast do nogometa lahko ohrani tudi v zrelih letih.

V klubu Proteus cenimo prispevek naših veteranov, ki so ne samo del naše ekipe, temveč tudi del naše nogometne družine. Njihova prisotnost na igrišču predstavlja povezavo med preteklostjo in prihodnostjo, med tradicijo in nadaljnjim razvojem našega kluba.

NK Proteus veterani – kjer čas ni ovira za strast in predanost nogometu.

Vodstvo kluba

Trenerji

Kontakt

Sledi nam

Copyright © 2023. All rights reserved. – Created by Jadan.si.